Vergoedingen

Therapeutisch elastische kousen worden vergoed vanuit de basisverzekering als er sprake is van een chronische indicatie. U heeft daarom een verwijzing van uw arts nodig waaruit blijkt wat uw indicatie is voor de elastische kousen. Mogelijk ontvangt u van uw zorgverzekering een verrekening met uw eigen risico.

Afspraken met alle zorgverzekeraars

Wij hebben met alle zorgverzekeraars in Nederland een overeenkomst. Alle hulpmiddelen die vergoed worden declareren wij rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar. U hoeft hier niets voor te doen. Bij het maken van de afspraak wordt u verteld wat u mee moet nemen.
Meestal krijgt u twee paar of twee stuks elastische kousen per 12 maanden vergoed. Het is dus belangrijk om voor uzelf na te gaan of u al eerder therapeutisch elastische kousen verstrekt heeft gekregen en of dit meer dan 12 maanden geleden is. Therapeutisch elastische kousen drukklasse A en I worden in Nederland niet vergoed door de zorgverzekeraar.

Logo zorgverzekeraars

Eigen risico

De hulpmiddelen die vanuit de basisverzekering vergoed worden kunnen verrekend worden met uw eigen risico. Het kan dus zijn dat u een factuur ontvangt van uw zorgverzekeraar. Het eigen risico is een wettelijk bepaald jaarbedrag dat voor iedereen gelijk is. In 2024 bedraagt uw totale eigen risico € 385. Voor kinderen tot 18 jaar geldt geen eigen risico.
De informatie over vergoedingen is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Raadpleeg altijd uw eigen zorgverzekeraar voor de exacte vergoedingen.