Onderhoud

Wassen

Was de therapeutisch elastische kous(en) tenminste 3 keer per week zodat de kous zo lang mogelijk de meest optimale compressie blijft geven. Indien een kous niet vaak genoeg wordt gewassen zal de kwaliteit van het garen en de vezels afnemen en de kans op afzakken toenemen. Het wassen van uw kous is dus erg belangrijk.

Wasmachine

Therapeutisch elastische kousen kunnen in de wasmachine op een fijn- of wolwasprogramma worden gewassen, met een neutraal of fijnwasmiddel.
Let op: U mag geen wasverzachter gebruiken en u kunt de elastische kousen niet centrifugeren.

De maximale temperatuur waarop een kous kan worden gewassen bedraagt 40 graden Celsius. Ter bescherming van het breiwerk is het raadzaam om de kous(en) in een wasnetje te stoppen alvorens deze worden gewassen.

Wasvoorschrift

Handwas

Kousen kunnen ook met de hand worden gewassen. Zorg dat het water niet warmer is dan 40 graden. Gebruik hierbij een fijn of neutraal wasmiddel en spoel de kousen grondig na. Na het wassen mogen de kousen niet worden uitgewrongen. Om het drogen te bespoedigen kan de kous met enige kracht in een dikke (bad)handdoek worden gerold en vervolgens los, buiten direct zonlicht, worden opgehangen.

Siliconenboord

Als u een kous met siliconenboord heeft, dan is het aan te bevelen om de kous voor het wassen binnenste buiten te keren. De boord kan ook met de hand worden schoongemaakt met warm water, een washandje en eventueel een klein beetje (hand)zeep.

Waslabel

Controleer de symbolen die op het textieletiket vermeld staan voordat u een wasprogramma selecteert. Er zijn fabrikanten die andere verzorgingsaanwijzingen op het etiket vermelden dan hierboven vermeld staat. Volg in dat geval de aanwijzingen op die op het etiket staan.

U kunt ook onze folder Onderhoudsinstructies therapeutisch elastische kousen downloaden.

HR 5cm