Aan/uittrekhulpmiddelen

Voor het aan/uittrekken van therapeutisch elastische kousen zijn er verschillende hulpmiddelen beschikbaar. Heeft u geen fysieke beperking, dan kan een glijzak zoals een slipvoetje of onze Easy on/off volstaan. Heeft u echter beperkingen in bewegelijkheid en kracht, dan zijn er armverlengende hulpmiddelen, die in veel gevallen vergoed worden door uw zorgverzekeraar.

Soft/glijzak

Soft

Bij therapeutisch elastische kousen met een open teenstuk worden er slipvoetjes meegeleverd met uw elastische kousen. Dit zijn kleine glijzakken die de weerstand van de kous verlagen waardoor u de kous eenvoudig over uw voet kunt trekken.
Volstaat de slipvoet niet, dan kunnen wij de Easy on/off leveren. Deze glijzak kunt u gebruiken bij het aantrekken van kousen met open en gesloten teen. De Easy on/off wordt door veel zorgverzekeraars vergoed vanuit de basisverzekering. Informeer bij uw therapeut naar de mogelijkheden.
Mocht u beperkt zijn in bewegelijkheid en kracht, kijkt u dan bij de armverlengende aan/uittrekhulpen.

Armverlengende aan/uittrekhulpmiddel

Armverlengend

Armverlengende aan/uittrekhulpmiddelen zijn hulpmiddelen waarmee u de kousen zonder grote krachtsinspanning eenvoudig over uw been of arm schuift. Er zijn verschillende hulpmiddelen te verkrijgen.

Indien een eenvoudig hulpmiddel niet volstaat dan doet u er goed aan om contact op te nemen met een ergotherapeut. U kunt bij uw therapeut informeren bij wie u het beste terecht kunt. De ergotherapeut beoordeelt aan de hand van uw fysieke beperking welk hulpmiddel het beste bij u past. Bovendien zal de ergotherapeut met u oefenen en advies geven over het gebruik van het hulpmiddel.

Een armverlengend hulpmiddel wordt door uw zorgverzekeraar vergoed vanuit de basisverzekering als blijkt dat u hiermee zelfstandig uw elastische kousen kunt aan/uittrekken. Een verwijzing van een arts is noodzakelijk om in aanmerking te komen voor vergoeding.

Kijkt u bij ‘links’ als u een gebruiksinstructie zoekt van een specifiek hulpmiddel.